Cursus informatie Salsa, Zouk en Merengue

Salsa
Sinds de jaren 60 wordt de naam “salsa” gebruikt als koepelwoord voor een groot aantal van de Latijns Amerikaanse muziekstijlen, zoals o.a. de rumba, de Guaracha, de Mambo, de Danzon en de Son montuno. Al deze muziekstijlen zijn afkomstig uit verschillende landen zoals Puerto Rico, Cuba, Colombia en de Verenigde Staten.

De hedendaagse salsa muziek is vooral ontstaan in de Verenigde Staten, toen in de 20ste eeuw veel Cubanen en Puertoricanen afreisden naar “het beloofde land”. Door allerlei muzikale invloeden zoals o.a. jazz is de door ons bekende Salsa ontstaan. Anders dan de traditionele salsa is de recente salsa veel sfeervoller en krachtiger.

Zouk

Zouk is ontwikkeld door de lambada te dansen op de Frans Caraïbische Zouk Love muziek. Hierdoor ontstond een rustige versie van de lambada, nu bekend als Zouk. Tegenwoordig wordt Zouk ook op R&B, latin pop en arabische muziek gedanst.

Zouk is een sensuele, romantische en energieke dans. De dans bestaat uit vloeiende golvende bewegingen met veel draaien en dips. Er komt veel body movement van de heupen, het bovenlichaam en het hoofd (head movement) aan te pas. Het danspaar is tijdens de dans fysiek en mentaal met elkaar verbonden.

Vrouwen houden vooral van de zouk vanwege haar vrouwelijkheid en sensualiteit en mannen ontwikkelen een mannelijke houding die stoer en zacht tegelijk is.

Om zouk te leren hoef je niet fit te zijn maar gedurende de lessen wordt je wel steeds fitter en leniger.

Zouk dans

Merengue
Merengue is de vrolijkste en makkelijkste dansbare vorm van Latijns-Amerikaanse muziek. Het is een dans in een snelle vierkwartsmaat, waarbij de heupen een grote rol spelen. De merengue, die normaal gesproken met partner gedanst wordt, is relatief makkelijk aan te leren.

Over de oorsprong van de merengue bestaan veel verschillende theorieën. Maar wat zeker is, is dat de muziek ontstaan is op de Dominicaanse Republiek en een samensmelting is van muziek uit Afrika en muziek uit de westerse wereld.

Voor vragen of inschrijving kunt u klikken Contact / inschrijven